Carmen Fediuc – „Evoluția este chintesența existenței noastre și a comunității în care trăim”

Conduce o afacere de succes, are planuri de dezvoltare bine puse la punct, crede cu tărie într-un set impecabil de valori, îi plac expedițiile montane și este pasionată de studiul psihicului uman. Carmen Fediuc, un nume pe piața Sucevei, este un adevărat explorator atât în afaceri, cât și în ceea ce privește umanul. Am stat de vorbă cu domnia sa despre planuri, provocări, realizări și vise.

– Spuneți mereu că vă doriți o comunitate în care antreprenorii își ating visurile cu sprijinul consultantului potrivit, prin accesarea fondurilor. Pentru OFA UGIR Suceava ce vă doriți?

Carmen Fediuc: Îmi doresc să construiesc o comunitate a femeilor de afaceri sucevene care cred în evoluția proprie ca fiind chintesența existenței noastre, cât și a comunității în care activăm.

– Ce planuri aveți pentru OFA UGIR Suceava și cum le veți împlini? Ce v-a atras la aceasta comunitate?

Îmi doresc să fac vizibile femeile antreprenor care au o viziune comună privind dezvoltarea proprie și a afacerilor locale. Plecând de la această viziune comună și de la valorile pe care le împărtășim, vreau să dezvoltăm proiecte care sprijină evoluția personală atât a doamnelor care sunt la început în lumea antreprenoriatului, cât și în rândul studenților și al elevilor de liceu.

Comunitatea OFA m-a atras prin prezența unor doamne cu care am colaborat și cu care împărtășesc valori comune precum profesionalismul în ceea ce fac, corectitudine în practicarea meseriei, dorința de creștere personală și sprijinirea dezvoltării comunității din care facem parte prin implicarea în diverse proiecte de educare.

– Sunteți femeie de afaceri, lucrați într-un domeniu destul de dur, ca și consultant pe fonduri europene. Ce vă place la businessul dumneavoastră? Cât de greu a fost să îl impuneți pe piață? Care au fost cele mai mari împliniri pe care vi le-a adus?

În acest domeniu îmi plac, în principal, două lucruri: în primul rând că pot aduce un sprijin real dezvoltării activității firmelor-clienți și astfel impactez pozitiv și comunitatea locală prin crearea de noi locuri de muncă și prin îmbunătățirea condițiilor de muncă.

În al doilea rând, pentru că este un domeniu complex, care necesită cunoștințe din zona managementului strategic, managementul riscului, managementul relației cu clienții, analize specifice în diverse domenii de activitate, managementul financiar.

Toate acestea mă impulsionează să mă perfecționez continuu pentru a oferi cele mai bune servicii de consultanță. Una din cele mai frumoase împliniri o constituie dezvoltarea unei relații de lungă durată cu un client care deține o firmă de construcții pentru care am atras trei finanțări diferite, în valoarea totală de 3 milioane de euro.

”Consider că încrederea acordată de client pe termen lung este cel mai mare câștig al unui business.”

– Nu pot să nu mă gândesc care a fost cea mai mare provocare de până acum în mediul de afaceri…

Au fost și provocări, iar cea mai mare am resimțit-o în momentul în care a trebuit să găsesc o soluție ca să îmi reabilitez imaginea după o asociere nepotrivită cu un colaborator care nu avea aceleași valori cu ale mele.

– „Dincolo de proiecte sunt oameni și destine. Succesul este reprezentat de o viziune adaptată la piață și implementată în mod corect”, spuneți dumneavoastră. Cine este Carmen Fediuc? Ce pasiuni are? Ce face când nu este la birou cu afaceri? Ce vise are?

Mulțumesc că îmi dați oportunitatea să vorbesc despre cea mai mare pasiune a mea: expedițiile montane. Am început la 30 de ani să pun bazele acestui hobby și de atunci sunt mândră de mine că am reușit să fac două expediții destul de challenging pe Vârful Elbrus, în Munții Caucaz, și în Masivul Montblanc.

Îmi plac atât traseele de iarnă, care presupun cățărare pe gheață, cât și traseele de vară, în zone de cățărare montană sau segmente de viaferrata. Și mai am un hobby, cu mai multă vechime, legat de documentarea și înțelegerea a tot ce ține de psihicul uman. Cred că niciunul dintre ele nu are un punct final de cunoaștere…

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *