Concluziile conferinței ”Impactul fondurilor euopene în comunitatea locală” – OFA UGIR IAȘI

În decursul zilei de miercuri, 17 mai, Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR – filiala Iași a participat și a fost unul dintre co-orgonanizatorii conferinței ”Impactul fondurilor europene în comunitatea locală” ce a avut loc în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa ”Fabricat în Iași”, alături de co-organizatorii APEC – Asociația pentru Economia Cunoașterii, Gust de Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași, CORP – Insitutul de Guvernanță Corporativă și Sustenabilitate, Obține Clienți, BIOCOMP. 

Conferința a adunat 70 de antreprenori în sală, din diverse domenii, interesați de oportunitățile de dezvoltare, atât în mediul rural cât și în cel urban pentru Regiunea de Nord-Est.

Speakerii invitați au fost la înălțime și au oferit informații foarte valoroase din zona consultanței pe fonduri europene, scriere și implementare proiecte, management de proiect, juridic și comercial, resurse umane și economie socială.

În acest sens, primul panel a fost conturat de prezența doamnei Angela Achiței – președinte Fundația ADV România, ce a împărtășit din experiența și expertiza ei cu privire la antreprenoriatul social în România. În continuare, doamna Adriana Măgureanu – consultant și manager YXS Avalana a pus accent pe fondurile europene și oportunități de dezvoltare a companiilor în mediul rural și agricol. 

În cadrul conferiței, OFA UGIR a fost reprezentată de către doamna Carmen Fediuc – consultant finanțări nerambursabile și președinte OFA UGIR Suceava, ce a evențiat finanțările viitoare pentru regiunea Nord-Est în mediul urban și non-agricol.

Nu în cele din urmă, alături de noi a fost și doamna Geta Lupu – avocat, mediator, președinte al Asociației ”Justiție pentru minori” și membră OFA UGIR IAȘI ce a pus accent pe aspectele juridice și comerciale pe care antreprenorii trebuie să le cunoască în dezvoltarea corectă și sigură a afacerii lor. 

Evenimentul a fost moderat cu succes de către Amalia Georgescu – vicepreședinte OFA UGIR Regiunea N-E și președinte OFA UGIR Iași, care datorită profesionalismului și experienței de peste 18 ani în organizarea și moderarea de evenimente, a adus plusvaloare conferinței, punând accent pe un dialog activ dintre speakerii invitați și public, cu scopul de a obține cât mai multe informații relevante în ceea ce privește dezvoltarea antreprenoriatului românesc. 

Cea de a doua parte a conferinței, a fost conturată de prezența antreprenorilor ieșeni ce și-au dezvoltat cu succes business-urile prin accesarea fondurilor europene. Au fost alături de noi și au prezentat exemple de bune practici:

  • Iosif Păduraru – fondator Everbloom Susteinable Floral Design
  • Oana Pascariu – fondator FIRST HR START BUSINESS SRL
  • Dr. Brumă Sebastian – coordonator al proiectului RURALITIES – Orizont Europa și Cities2030 și fondator al platformei Gust de Iași. 
  • Andreea Robu – antreprenor și fondator Pâine cu Maia de la Andreea
  • Laura Grădinaru – fondator Tăiței Grădinărești
  • Mihaela Moisă – manager de proiect Vetro – firmă de distribuție și producție medicamente de uz veterinar

Mulțumiri tuturor partenerilor ce au fost alături de noi și au făcut acest eveniment posibil.

Întreg albumul foto al evenimentului poate fi accesat AICI. 

Mai multe detalii despre rezultatele și concluziile conferinței, pot fi urmărite în emisiunea televizată marca TVR Iași:

Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR promovează:

  • Creșterea importanței rolului femeii în dezvoltarea societății românești,
  • Sprijinirea, dezvoltarea, promovarea femeilor antreprenor,
  • Susținerea inițiativelor de business care vor genera produse și servicii inovatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *