De ce antreprenoriat feminin?

Românii vor o ţară modernă, prosperă şi mai sigură, care oferă cetăţenilor săi toate condiţiile necesare pentru a duce un trai mai bun, în deplină siguranţă şi care îşi protejează identitatea, valorile, patrimoniul şi resursele, precum şi parametrii statului de drept. Avem un potential uriaș în zona antreprenoriatului de gen feminin, exista aptitudini, creativitate, știintă, determinare și cu toate astea nu exista o comunitate de business unită, cu o voce puternică și unitară în mediul antreprenorial feminin din tara noastra.

O voce care sa pledeze ca egalitatea de gen să fie respectată și sa nu mai fie umbrită de misoginismul comunitar/politic/instituțional. Trebuie să eliminăm barierele între bărbați și femei și să încercăm să trăim într-o lume cordială, plină de oportunități pentru toți. În acest context, OFA UGIR își propune să fie vocea unitară la nivel național cu scopul de a sprijini femeile din mediul de business românesc cu reprezentare în toate cele 42 de județe din țară.

George Păunescu președinte UGIR

„Confederația patronală UGIR este o organizație patronală cu tradiție. În procesul de dezvoltare organizațională ne-am concentrat, așa cum este firesc, pe atragerea ca membri a unor structuri asociative reprezentând diverse sectoare economice, sau organizații de liber profesioniști. Pentru că promovarea eficientă a intereselor specifice a întreprinzătorilor reprezentând un anumit domeniu de activitate poate fi făcută doar de cei care efectiv activează în acel domeniu. Și noi, la nivel confederativ, ne-am concentrat demersurile pentru susținerea unor valori general valabile pentru economie, cum ar fi: un mediu concurențial predictibil și stabil pentru toți întreprinzătorii, șanse pentru relansare în afaceri după faliment/eșec, atenție pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor.

Lansarea Organizației Femeilor Antreprenor din UGIR am salutat-o în mod deosebit, pentru că este o platformă de promovare a unor interese specifice. OFA UGIR își propune să fie prezentă pentru antreprenoarele membre pe mai multe planuri și să faciliteze dialogul deschis, constructiv pe tematică socio-economică. Avem încredere în energia constructivă a echipei OFA UGIR și ne bucurăm că au simțit utilitatea dialogului social ca instrument de promovare a intereselor lor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *