Laura Petrean: ”Eu sunt un mic mesager, dar cred că mic cu mic se face mare!”

Laura Petrean, sunteți un apreciat antreprenor în industria evenimentelor de beauty. Cum v-ați descoperit această pasiune și cum ați pornit afacerea?

 

Laura Petrean: – Mulțumesc pentru apreciere și pentru oportunitatea dată să mă prezint în această comunitate 😊.

Pasiunea pentru acest domeniu a început înainte să lucrez în industria de frumusețe și sănătate, când organizam evenimente în Cluj Napoca, unde locuiam acum 11 ani. Mutarea la București m-a făcut să mă reorientez și m-am angajat în domeniul Beauty.

Acum 3 ani, am organizat primul eveniment în industria de Beauty & Health, un Retreat pentru Longevitate, la Accacia Village, o locație superbă lângă București. Apoi, un eveniment de Nutriție pentru Longevivitate, sustinut de Andreea Liptak, un om foarte drag mie.

În 2019, am început colaborarea cu Isabela Vasile (organizatoare Cosmobeauty și Termalia), dar, din păcate, anul 2020 nu ne-a permis să organizăm evenimentele așa cum ne-am dorit și m-am axat pe un proiect online, pe sufletul meu, care se numește Țara fROmos, unde îmi doresc să promovez branduri românești din industria de frumusețe și sănătate. Până anul acesta, am făcut-o în online, dar, din fericire, în 26-27 iunie avem ocazia să le promovăm și în cadrul ”Beauty Focus In The Garden”, un târg cochet la Casa Universitarilor și în octombrie, la Sala Polivalentă, la EXPO Cosmobeauty, unde vom avea zona Țara fROmos.

 

”Conceptul Frumusețe 3D – Minte , Trup și Suflet, este viitorul în Estetică”

 

– Ați lansat, de curând, o altfel de școală de cosmetică, având un concept aparte, Frumusețe 3D.

– Așa e! În 2020 , împreună cu Laura Busuioc și Monica Nițescu am pus bazele ”Școlii de Cosmetică Estetiq Academy”. Acest concept, Frumusețe 3D – Minte , Trup și Suflet, este, din punctul nostru de vedere, viitorul în Estetică.

Avem cursuri acreditate pentru tot ceea ce înseamnă aparatură și cosmetică modernă și ne dorim să promovăm o generație diferită de esteticiene. Acesta este motivul pentru care cursurile noastre de perfecționare și specializare se completează armonios cu cosmetica modernă, pentru a aduce un plus valoare. Avem cursuri de Nutriție pentru piele, Dereglări Hormonale și Impactul lor asupra Pielii, Nutricosmetice, Work Shop Face Yoga, Cosmetică Organică. Am ales cu multă responsabilitate profesorii și avem, după câteva luni de activitate, un feedback extraordinar și multe absolvente încântate.

 

”Acest proiect, Țara fROmos, este pe sufletul meu”

 – Cum s-a născut proiectul fROmos, dedicat susținerii afacerilor românești?

– Întotdeauna am avut un respect extraordinar pentru producătorii locali și pentru brandurile românești. Dar anul 2020 m-a făcut să și fac ceva în privința asta. Și am început cu promovarea conceptului fROmos în Revista Cosmobeauty. fROmos este un proiect care promovează poveștile produselor de frumusețe și sănătate românești și ale creatorilor lor.

Cred că, susținând și cumpărând branduri românești, putem să ne dezvoltăm ca țară, ca o adevărată comunitate. În țările dezvoltate, acest lucru este o normalitate. Și oamenii sunt fericiți când cumpără de la vecini, nu sunt invidioși pe capra vecinului!  Din fericire, cred că, în perioada pandemiei a fost un fel de conștientizare colectivă și mulți consumatori s-au îndreptat spre branduri românești. De asemenea, au și apărut multe branduri extraordinar de frumoase, cu povești minunate și oameni fabuloși în spate.

Eu sunt un mic mesager, dar cred că mic cu mic se face mare. Așa că îndemn cât mai mulți români să facă asta.

 

”Principalul meu obstacol a fost pandemia!”

– Cum v-a schimbat afacerea din punct de vedere profesional dar și personal?

– Lucrurile au venit exact la momentul potrivit, când am fost pregătită din toate punctele de vedere. Recunosc că am susținerea soțului meu, care m-a încurajat să îmi urmez visul. Cred că este foarte important, atunci când pornești un proiect, să fii echilibrat. Pentru că atunci lucrurile se așează frumos, armonios.

– Care au fost obstacolele/prejudecățile pe care a trebuit să le depășiți?

– Obstacolul principal a fost, în primul rând, pandemia. Dar, în același timp, pentru mine, 2020 a fost și un an foarte bun. Pentru că am avut timp să fac planuri și să îmi așez lucrurile în ordine. Am fost forțată să iau niște decizii, pe care, probabil, nu le-aș fi luat într-o situație normală. Dar sunt foarte încrezătoare și știu că sunt exact pe drumul pe care trebuie să fiu.

– Ați avut vreun eșec în afaceri? Cum l-ați depășit?

– Eșec e un cuvânt foarte greu. Cred că, în general, sunt doar provocări. Și am învățat de-a lungul timpului că lucrurile se întâmplă exact cum trebuie să se întâmple, la momentul potrivit. Evident că nu ies lucrurile întotdeauna cum vreau, dar am învățat din greșeli și încerc să nu le repet.

– Ce calități credeți că trebuie să aibă o femeie ca să fie un antreprenor de succes?

– Intuiție, perseverență , disciplină și încredere în sine. În aceeași măsură, cred că este foarte importantă atitudinea, motivația, pasiunea pentru ceea ce faci și dorința de a reuși. Dar cred că acestea sunt lucruri necesare, indiferent dacă ești bărbat sau femeie.

”Succesul este echilibru.  Dacă îți place ceea ce faci, cu siguranță vei avea succes!”

– Pentru dumneavoastră, ce înseamnă succesul?

– Cel mai potrivit cuvânt care definește, în viziunea mea, succesul este echilibru. Dacă îți place ceea ce faci, cu siguranță vei avea succes.

– Care este modelul dvs de leader și cum v-a influențat/motivat acesta?

– Din punctul meu de vedere, un leader trebuie să aibă viziune, să se implice când vine vorba de nevoile oamenilor și să rămână modest. Deși mulți își doresc să devină lideri, sunt puțini cei care întrunesc abilitățile și calitățile necesare pentru a fi făcuți să conducă oameni. Sunt multe persoane care m-au inspirat de-a lungul timpului și am luat de la fiecare ce cred că este potrivit pentru mine.

– Cum reușiți să mențineți un echilibru între viața privată și cea de antreprenor?

– În ultima perioadă, muncesc mult de acasă. Și mi-am propus să acord în egală măsură timp muncii și familiei. Atât cât se poate! Mă bucur de multe momente cu familia, cu prietenii. Și atunci fac și la muncă lucrurile cu drag și entuziasm.

– Care este cel mai important lucru la care a trebuit să renunțați, în favoarea afacerii?

– Am renunțat pentru Estetiq Academy la weekenduri 😊. Cursurile de specializare le am, în acest moment, sâmbăta și uneori și duminica. Și sunt prezentă în 80% din cazuri! Încerc să compensez prin seri frumoase, în timpul săptămânii.

– Enumerați 3 sfaturi de încurajare/dezvoltare personală/profesională pe care le-ați da femeilor antreprenor.

– Cel mai important este să avem încredere în noi. Și să fim echilibrate! Trăim într-o perioadă în care femeile încearcă să demonstreze că sunt imbatabile și muncesc până la epuizare, uitând să se lase iubite și protejate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *