OFA UGIR inițiatorul proiectului ”Piața volantă a producătorilor locali la Târgu Jiu”

Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR – filiala GORJ este inițiatorul proiectului ”Piață volantă pentru producători locali la Târgu Jiu”. 

”Astăzi vreau să vă vorbesc despre un subiect important pentru comunitatea noastră locală: nevoia de a avea o piață volantă a producătorilor locali în orașul nostru, Târgu Jiu. De-a lungul timpului, am observat că există o cerere crescută pentru produsele locale și o dorință tot mai mare de a sprijini producătorii autohtoni. Prin urmare, consider că este momentul potrivit să dezvoltăm o astfel de piață în orașul nostru.” afirmă Marinela Strîmbulescu, președinte OFA UGIR Gorj.

De ce avem nevoie de o piață volantă a producătorilor locali?

În primul rând, aceasta ar oferi producătorilor locali o platformă de promovare și vânzare a produselor lor. Mulți dintre acești producători care au mici afaceri de familie se străduiesc să-și facă cunoscute produsele și să le vândă. O piață volantă ar fi locul ideal pentru ei să-și expună produsele și să interacționeze direct cu clienții.

În al doilea rând, o piață volantă a producătorilor autohtoni ar stimula economia locală. Cumpărând produse locale, susținem afacerile din comunitatea noastră și contribuim la creșterea economică a orașului. De asemenea, aceasta ar putea crea noi locuri de muncă și ar încuraja antreprenoriatul local.

În plus, o astfel de piață ar promova alimentația sănătoasă și sustenabilă. Producătorii locali oferă adesea produse proaspete, cultivate în mod natural și fără utilizarea pesticidelor sau a altor substanțe chimice nocive. Având acces la astfel de produse, putem îmbunătăți calitatea alimentației noastre și ne putem bucura de beneficiile unei diete echilibrate.

Nu în ultimul rând, o piață volantă a producătorilor locali ar crea o atmosferă vibrantă și prietenoasă în oraș. Un loc unde oamenii se întâlnesc, socializează și descoperă produse noi și interesante. Aceasta ar aduce un suflu nou în Târgu Jiu și ar atrage atât localnicii, cât și turiștii în căutare de autenticitate și tradiție.

Așadar, vă îndemnăm să sprijiniți inițiativa de a avea o piață volantă a producătorilor locali în Târgu Jiu. Este momentul să ne implicăm activ în dezvoltarea comunității și să ne bucurăm de beneficiile pe care le aduce consumul de produse locale.

Împreună putem crea un mediu favorabil pentru producătorii locali, unde ne putem bucura de varietate și calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *