Promovarea femeilor la nivel internațional – OFA UGIR și Lifestyle Check-in

Printre numeroasele evenimente ce au făcut parte din agenda misiunii economice, ce a avut loc în perioada 30 mai – 04 iunie în Split, Croația, amintim de  conferința marca NGO Femina și OFA UGIR, cu titlul ”Women and International Relations: Experiences and best practices of women in international affairs” și care a fost organizată în cadrul Hotelului Ambasador, pe 31 mai.

Scopul acestui eveniment a fost să adune femei de afaceri de succes din diferite țări care pot inspira antreprenorii din comunitatea croată și expați din diverse domenii de specialitate, prin împărtășirea experiențelor de viață și de antreprenoriat trăite.

Printre speakerii invitați s-au numărat:

BRANKA BEZIĆ FILIPOVIĆ – Expert Associate for International Relations, Aspira University College, CROAȚIA

Până în anul 2020, a fost directorul Fundației pentru Patrimoniul Croat – filiala Split. Este organizatoare a numeroase expoziții naționale și internaționale, activități și proiecte de succes a cărui focus se concentrează pe subiecte legate de emigrare.

În cadrul conferinței a făcut o antologie cu privire la puterea de adaptare a femeii indiferent de context, de la călătoriile de afaceri pentru perioade lungi de timp și adaptarea în diferite locuri și țări necunoscute. Ne-a impresionat prin acuratețea studiilor realizate de dumneaei și prin modul în care a demonstrat cât de important este să onorăm femeile pentru tot ceea ce fac pentru familie și societate.

”Femeile care au suferit în trecut au fost cele care au generat succesul și confortul de astăzi.”

ESTER CANATA Guest Relations Manager Brown Beach House Trogir & passionate artist, USA

Esther Canata este o artistă multidisciplinară, compozitoare și actriță.

Aceasta afirmă:Arta mea este o emoție pe care nu o pot exprima în cuvinte. De aceea am ales să mă exprim prin muzică, pictură și alte forme artistice.”

A vorbit despre autenticitatea femeii și a trăirilor sale, indiferent de domeniul de activitate ales, încurajându-le să își prioritizeze pasiunile și hobby-uri în acest demers. După o carieră de succes la Hollywood, a ales să se reinventeze atunci când s-a mutat cu soțul ei în Croația.

A renunțat la trecut și a început o viață nouă, într-o țară total diferită. A reușit să se adapteze rapid pentru că și-a alocat timp picturii și s-a autoevaluat, punându-și întrebări precum: „Ce îmi place cu adevărat să fac?”, „Ce vreau să fac?”, “Vreau să continui ce am început în Statele Unite ale Americii sau doresc ceva nou?”.

ANNA ANDERSON International Trainer and Marketing Expert at 45 Degrees Sailing, NOUA ZEELANDĂ

A vorbit despre experiența sa de viață din Noua Zeelandă și cum întotdeauna a simțiț că nu vrea să rămână acolo, căutând numeroase modalități de a se dezvolta profesional.  Astfel, a început o viață de la zero în China, după care și-a dezvoltat un business în Croația.

Anna, este un exemplu de femeie puternică, capabilă să se adapteze indiferent de cultură și context, fiind un adevărat catalizator pentru familia ei. Este o sursă de inspirație pentru toți cei din jurul ei și susține că fiecare om trebuie să își urmeze și să își indeplinească visurile, indiferent de locul în care alege să trăiască.

VERONICA COSTACHE CEO Alex Education London, MAREA BRITANIE

Veronica este antreprenor, autor, speaker și mentor. A vorbit despre puterea renașterii după experiența neplăcută a unui cancer, experiență pe care a consemnat-o în propria carte – Renașterea”.

A încurajat participanții să își găsească motive de recunoștință și de bucurie, zi de zi, indiferent că este o perioadă mai bună sau nu în viața lor.

”Faptul că ești sănătos și ai o a doua șansă la viață este pur și simplu extraordinar. Când ești la granița dintre viață și moarte, îți dai seama că nivelul de nemulțumire, supărare și tristețe pe care, este probabil, să le fi avut până în momentul respectiv, sunt nejustificate.

Caută mereu soluții să rezolvi aceste situații și sa nu rămâi blocat. Dreptul și binecuvântarea de a trăi sunt cele mai mari bucurii pe care poți să le ai.”

AMALIA GEORGESCU – antreprenor și managing partner BIOCOMP și AGEO Events, vicepreședinte OFA UGIR, ROMÂNIA

A vorbit despre curajul pe care îl are o femeie în a-și asuma feminitatea ei și de-ași înțelege rolul în lumea asta, indiferent de nivelul la care se află în prezent: fie că este mamă, soție, la începutul carierei, la sfârșitul carierei sau că alege să lucreze în alt domeniu – altul decât cel antreprenorial.

Femeia are puterea de a aduce schimbarea în jurul ei. Dacă femeia este echilibrată și conectată cu chemarea ei interioară, atunci indiferent de locul în care s-ar afla, orice este posibil, deși este nevoie de multă muncă, focusare și dedicare.

În acest context, Amalia Georgescu a prezentat puterea și importanța networking-ului, a asocierii și comunicării constante dintre femei, a realizării de legături de afaceri, dar și de prietenie cu femei la nivel internațional. A punctat importanța viziunii unei ”femei internaționale în business”, pornind chiar de la titlul conferinței.

A purtat un dialog activ cu cei din sală provocându-i să se descrie din perspectivă antreprenorială, ce și-ar dori să facă și cum consideră că ar putea să își aducă amprenta în relațiile pe care le au cu cei din jur.

Evenimentul a reprezentat, de asemenea, o oportunitate de strângerea de fonduri și donații pentru a susține proiectul Building bridges| Saving water. Mai multe detalii cu privire la acesta, regăsiți AICI.

Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR a fost reprezentată în cadrul acestui eveniment de către:

  • Amalia Georgescu – vicepreședinte OFA UGIR
  • Geta Lupu – avocat și membră a patronatului OFA UGIR Iași
  • Veronica Costachemembră a patronatului OFA UGIR Brașov și OFA UGIR UK
  • Monica Ioanițescu – membră OFA UGIR Brașov și OFA UGIR Croația
  • Mirela Petrovic – reprezentantă NGO Femina și OFA UGIR Croația

Evenimentul a fost organizat de către Monica Ioanițescu – coordonator OFA UGIR Croația și managerul firmei LifeStyle Check-In – o companie ce organizează evenimente internaționale și promovează relațiile bilaterale dintre România, Croația și alte țări din Uniunea Europeană.

Monica Ioanițescu este, de asemenea, și președintele organizației NGO Femina, ce aduce împreună femeile expat și creează oportunități de networking, creștere și dezvoltare reciprocă pentru femeile internaționale.

Cu această ocazie dorim să îi mulțumim Monicăi pentru oportunitățile de dezvoltare a patronatului OFA UGIR pe care le creează la nivel internațional și pentru eleganța cu care realizează aceste evenimente profesionale de afaceri.   

Mai multe detalii cu privire la eveniment și surprizele din cadrul acestuia, pot fi regăsite AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *