Veronica Simiciuc – datorită OFA STARTUP ANGELS 2021 și-a dus brandul Aromaterre la următorul nivel

După aproape un an de la finalizarea primei ediții a competiției ”OFA STARTUP ANGELS” am avut deosebita plăcere să vedem cum a evoluat povestea uneia dintre câștigătoare și ce impact a avut obținerea acestui premiu pentru dezvoltarea propriului ei business.

Veronica Simiciuc este câștigătoarea locului al III – lea al competiției ”OFA STARTUP ANGELS” 2021 și deținătoarea brand-ului ”Aromaterre”, un business eco – friendly ce se ocupă cu producerea și vânzarea de cosmetice naturale artizanale sustenabile, cu extracte din plante, în ambalaje reciclabile, vegane și biodegradabile.

Am avut deosebita plăcere să-i urmărim evoluția în această perioadă și să ne bucurăm că această experiență a reprezentat atât pentru ea, cât și pentru business-ul ei ”momentul de ieșire din zona de confort și umbră, unde era bine, dar nu se întâmpla nici o magie” după cum a afirmat câștigătoarea în cadrul interviului acordat pentru OFA UGIR.

Iată câteva highlight-uri din cadrul interviului cu câștigătoarea premiului al III-lea în valoare de aproximativ 5.000 lei:

Î: Te rugăm să te prezinți și să ne spui câteva lucruri despre tine.

Veronica: Numele meu este Veronica Simiciuc, sau Vero, cum îmi spun prietenii mei. Sunt una din participantele din cadrul primei ediții a competiție OFA STARTUP ANGELS.

Sunt pasionată de tot ce înseamnă natura, naturalul și conectarea cu frumosul din viața noastră. Business-ul meu a început ca o dorință și o nevoie de a oferi fiului meu, bebeluș la vremea respectivă, cele mai naturale și sigure produse pentru îngrijirea sa. Am început să caut produse cu ingrediente 100% naturale. Nu am avut mult succes în acest sens, de aceea am început să le creez chiar eu cu mâna mea. Așa a început Aromaterre.

Când am auzit de competiția de antreprenoriat feminin, am hotarât să particip pentru a dezvolta strategia de promovare a brandului nostru care creștea tot mai mult și nu mai puteam rămâne la nivel local.

Î: Ce a însemnat pentru tine participarea în cadrul competiței OFA STARTUP ANGELS 2021?

V: Participarea în cadrul competiției de pitching, în 2021, a însemnat o oportunitate de creștere pentru mine si afacerea mea. A fost punctul din care nu i-am mai spus micul meu business și am zis clar și răspicat afacerea mea.

De asemenea, a fost o experiență de învățare care m-a ajutat să obțin claritate și să îmi redefinesc viziunea și valorile. A fost momentul de ieșire din zona de confort și umbră, unde era bine, dar nu se întâmpla nici o magie.

Mă bucur că aceasta competiție se organizează și anul acesta pentru a promova femeile antreprenor și a le ajuta să crească împreună cu visul lor.

Î: Cum v-a ajutat participarea în cadrul competiției pentru a vă crește vizibilitatea și notorietatea companiei dumneavoastră?

V: Cel mai mult a ajutat expunerea datorită transmisiunilor live, de pe platforma Facebook OFA UGIR, a competițiilor regionale și finala la nivel național. Această vizibilitatea a generat un număr tot mai mare de vizitatori pe site-ul nostru, care a crescut în numărul de comenzi și urmăritori în social media.

Î: Cum ați folosit premiul câștigat ca și invesții/cheltuieli și ce schimbări ați făcut în cadrul firmei dumneavoastră?

V: Datorită câștigării locului 3 în concurs, cu banii primiți am reușit să finalizez procesul de rebranding pe care îl plănuisem deja pentru anul  2022. Imaginea care ne definește acum este cea care și reflectă valorile noastre, iar imaginea produselor produsele noastre arată ca e important pentru noi ca ele să fie blânde cu pielea, dar și cu mediul.

În ceea ce privește investiția făcută, din suma totală, un procent de 50% a fost alocat procesului de rebranding și design-ului unui concept nou de etichete și ambalaje, iar cealaltă jumătate a fost destinată optimizării site-ului web și SEO.

Așa arăta conceptul produselor mele înainte:

Și așa arată după investiția făcută datorită premiului câștigat:

Î: Am dat startul celei de-a doua ediții a OFA STARTUP ANGELS, o ediție specială dedicată proiectelor ce pot fi finanțate prin programul Start-Up Nation. Cum considerați că putem îmbunătăți edițiile viitoare ale competiției?

V: Organizarea în format fizic ar fi un plus pentru competiție, precum și invitarea unor posibili investitori în cadrul acesteia.

Î: Dacă ar fi să transmiți un gând antreprenoarelor care doresc să se înscrie în competiția OFA STARTUP ANGELS ediția a II-a sau cele viitoare, care ar fi acesta?

V: Recomand să vă înscrieți la competiție. Experiența este cu siguranță una de creștere pentru orice femeie antreprenor. Mult succes participantelor de anul acesta, dar și a celor de la edițiile viitoare. De asemenea, felicit OFA UGIR pentru curajul și dedicarea de a organiza această competiție privată, dedicată femeilor antreprenor din România.

___________________________________

Competiția OFA STARTUP ANGELS este o experiență și o călătorie spre succes și evoluție pentru fiecare dintre femeile antreprenor care aleg să participe.

Descoperă mai multe detalii despre Ediția I și Ediția II la secțiunea OFA STARTUP ANGELS.

Vă invităm să vă înscrieți la cea de a II-a ediție până pe data de 14 august 2022 și să vă transformați business-ul! Descoperă detalii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *