Webinariile OFA UGIR: Arta de a lua masa cu eleganță

OFA UGIR investește în succesul tău și al afacerii tale!

OFA UGIR continuă și în această toamnă seria seminariilor tematice și a trainingurilor profesionale dedicate membrilor organizației.

Evenimentele sunt organizate în mediul on-line, împreună cu specialiști cu expertiză în domeniul lor de activitate, aceștia fiind parte a echipei executive OFA UGIR.

Un nou webinar a fost organizat în 26 noiembrie 2021 cu tematica:  ”ARTA DE A LUA MASA CU ELENGANȚĂ” organizat împreună cu doamna Ruxandra Lăcătuș, profesoara de bune maniere.

În cadrul webinarului au fost prezentate situații și exemple concrete de servire a mesei și s-au atns următoarele aspecte:

  • elemente de istorie și obiceiuri de servire a mesei
  • geografia mesei (tipuri de tacâmuri, farfurii, pahare, șervet și cum se așează efectiv acestea pe masă)
  • modalitatea de aranjare a oaspeților la masă
  • reguli de comportare în timpul mesei (așezarea și ridicarea de la masă, folosirea șervetului, conversația, modul în care se servesc diverse alimente)
  • diverse stiluri de a lua masa (american, continental, francez și asiatic) – folosirea tacâmurilor și a paharelor
  • cum mâncăm diferite feluri de alimente (supa, friptura, peștele, pâinea, desertul)
  • despre băuturi și toasturi
  • despre situațiile incomode sau amuzante în care te poți afla la servirea mesei în situații oficiale, protocoale.

Fiecare punct a avut fotografii explicative, punctându-se eleganța așezării mesei, atenția la detalii și la a face invitații să se simtă confortabil.

De asemenea, au fost prezentate și situații de tip ”așa nu” iar apoi, în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, doamna Ruxandra Lăcătuș a răspuns punctual curiozităților și nelămuririlor participanților la webinar.

Doamna Ruxandra Lăcătuș este Director General în cadrul UGIR, Uniunea Generală a Industriașilor din România și Director General în cadrul EU Protocol, The School of Etiquette and Protocol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *