Weekendul feminității și al implicării active pentru o Românie performantă

”La finalul zilei, cand tragi linie, trebuie sa fii pe plus.”                          – profesor Teodora Benedek, speaker TEDx

Au fost 4 zile intense în acest weekend, căci între 3 – 6 noiembrie, OFA UGIR a participat la mai multe evenimente și a întâlnit o serie de femei remarcabile în Cluj – Napoca și Târgu Mureș.

Primul eveniment la care au participat colegele noastre, a fost Forumul Român de Conducere organizat în cadrul Casei de Cultură a Studenților, Cluj – Napoca. În cadrul seminariilor pe tema afacerilor, Amalia Georgescu, vicepreședinte OFA UGIR Regiunea Nord-Est și presedinte OFA UGIR Iași, a fost speaker și a vorbit despre importanța viziunii în afaceri, a leadershipului asumat chiar și în perioadele de criză, alături de elementele ce definesc caracterul integru al omului de afaceri.

La aceste sesiuni a fost implicată și doamna Aurora Vatamaniuc, președinte Fundația STAR OF HOPE România, membru OFA UGIR Iași, care, alături de Amalia Georgescu și invitatul internațional, Marco Strömberg (Suedia), au prezentat principiile și valorile etice ale afacerilor și ale oamenilor de succes, conform programului FOCUS BUSINESS SCHOOL.

Apoi, în seara de vineri, 04 noiembrie, OFA UGIR Cluj, sub coordonarea doamnei Mirabela Miron, presedinta OFA UGIR România și vicepreședinte UGIR regiunea Nord-Est, și doamna Fulga Bocoș, președinte OFA UGIR Cluj, s-a organizat prima întâlnire de business networking cu 22 de femei remarcabile și activ implicate în afaceri.

Am fost un timp absolut minunat petrecut împreună, cu o mulțime de idei și oportunități de dezvoltare locală, la pachet cu mult umor și energie feminină colorată de îmbrățișări, încurajări și zâmbete sincere.

Orele de prânz la zilei de sâmbătă, 5 noiembrie, au fost încununate de o nouă întâlnire de business networking cu femeilor de afaceri, absolut remarcabile din Târgu Mureș, la inițiativa colegei noastre, Monika Kozma, președinte OFA UGIR Mureș.

A fost un prânz al manifestării energiei și puterii feminine, completat de participarea membrelor OFA UGIR la Conferinta TED Women – TEDxCornisa, o conferința la care cred că ar fi trebuit să participe toate femeile din OFA… poate chiar toate din România.

O multime de momente tip „Aha”, confirmări și conștientizări, emoții, umor și voie bună. Iar așa cum afirmau și organitorii într-o postare în social media, despre TEDxCornisa e greu să vorbești, pentru că a fost un cumul de energii și lecții de viață feminină.

Cele 10 speakere au reprezentat femeile în diverse funcții și etape de dezvoltare profesională și au arătat că se poate să îmbini cu succes și viața profesională si cea personală.

Noblețea diplomatică a poveștii de viață a doamnei diplomat Smaranda Enache, erudiția și prospețimea școlii finlandeze aduse de doamna Elena Lotrean, fondatoarea școlii și consul onorific al Finlandei la Sibiu, sau forța și determinarea pe care le-a inspirat doamna primar Elena Lasconi, au fost imediat remarcate și apreciate.

S-ar putea vorbi mult despre introspecția asupra colectivului feminin și a recâștigării eleganței, a curajului și a intuiției specifice femeilor, conform exercițiului propus de doamna psihoterapeut Denisa Florea, sau despre profesionalismul desăvârșit de care putem da dovadă, prin însăși exemplul doamnei profesor Briena Stoica, mentor și dascăl de copii.

Am descoperit astfel pe scenă femei frumoase, deștepte și activ implicate în diverse domenii din Romania, precum jurnalista Denise Rifai, doamna antreprenor Odeta Nestor, Marinela Ardelean, publicist și somelier, ce s-au dovedit a fi un exemplu de perseverență, iar Mihaela Bilic, psihonutriționist, ne-a împărtășit secretul unui echilibru personal prin ”ingredientele” ce aduc cu adevărat bogăție în viață: Aerul, Apa, Afecțiunea…și abia apoi, la urmă, mâncarea.

Finalul conferiței a fost încununat de momentul actriței Maia Morgenstern. Emoție, pasiune, autenticitate… toate exprimate într-o experiență bogată de viață absolut impresionantă.

Conferința TEDx a fost moderată de charismaticul prezentator, Cătălin Măruță, prezența sa oferind o notă extrem de elegantă evenimentului.

Membrele OFA UGIR s-au (re)întâlnit ori s-au văzut oficial prima dată cu colege din alte județe, căci în aceste zile și-au dat întâlnire doamnele din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș și Alba-Iulia.

Iar seara, la cina, în timp ce făceam noi, doamnele, evaluarea evenimentului și discutam despre importanța comunităților de femei implicate activ, la noua și superba locație a celor de la Orobianco Ristorante din Târgu Mureș, ne salută și ne surprinde cu prezența sa deosebită și elegantă, inegalabilul și distinsul scriitor, regizor și actor, domnul Dan Puric.

Ce onoare a fost pentru noi să împărtășim din bucuriile acestui weekend și să descoperim atâția oameni valoroși adunați în Târgu Mureș!

Cum putem sintetiza tot ce s-a întâmplat în aceste 4 zile?

Dificil de făcut acest lucru, căci bogăția și plinătatea tuturor experiențelor trăite împreună cu și prin aceste femei minunate, a demonstrat încă o dată eleganța, vitalitateam unicitatea, tenacitatea și înțelepciunea de care dau dovadă femeile, indiferent de ce aleg să facă în viață.

Vă mulțumim pentru acest exemplu frumos și știm că împreună putem genera schimbarea pe care ne-o dorim pentru România!

Toți suntem ”obsedați” de succes și recunoaștere, dar ce râmâne e acea sinceritate a ceea ce suntem în esența noastră și să recunoaștem că doar împreună putem aduce rezultate pozitive și vom genera schimbarea.         – Smaranda Enache, speaker TEDx

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *